Salvia kyckling
joe-3
joe-3

Salvia kyckling

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 400 g Rigatoni
  • 40 g smör
  • 600 g urbenat kycklinglår alt kycklingfilé
  • 6 st salviakvistar
  • alt 1 msk torkad salvia
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 msk kalvfond
  • 2 msk finriven parmesan
  • 1 dl sött Marsalavin
  • Garnering
  • 70 g finriven parmesan
  • några salviablad

Beskrivning

    1. Värm en stekpanna och smält smöret på medelvärme. 2. Skär kycklingen i ca 3 cm långa och1,5 cm breda bitar. Bryn tills de får färg, ca 3 minuter. Grovhacka salvian, lägg i tillsammans med kycklingen och stek ytterligare 3 minuter.
    3. Häll på vinet, grädden och kalvfonden, sänk värmen och låt såsen sjuda ihop medan pastan kokar, ca 10 minuter.
    4. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Häll av pastan, lägg ner pastan i stekpannan med såsen och tillsätt ca 2 msk finriven parmesan. Vänd ihop ordentligt. 5. Lägg upp pastan och garnera med grovhackad färsk salvia och finriven parmesan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.