1. Värm en stekpanna och smält smöret på medelvärme. 2. Skär kycklingen i ca 3 cm långa och1,5 cm breda bitar. Bryn tills de får färg, ca 3 minuter. Grovhacka salvian, lägg i tillsammans med kycklingen och stek ytterligare 3 minuter.
3. Häll på vinet, grädden och kalvfonden, sänk värmen och låt såsen sjuda ihop medan pastan kokar, ca 10 minuter.
4. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Häll av pastan, lägg ner pastan i stekpannan med såsen och tillsätt ca 2 msk finriven parmesan. Vänd ihop ordentligt. 5. Lägg upp pastan och garnera med grovhackad färsk salvia och finriven parmesan.
Lyft sedan på skinnet vid bröst och låren och stick in salviabladen där de får plats. Gnid in kycklingen med ungefär hälften av rosmarinen, vitlöken, citronskalet, salt och peppar
Blanda i citronjuice och salvia. Men bara för det ska man inte äta torr och tråkig mat eller kyckling utan smak för ni som har följt mig och mina lekar vet hur allergisk jag är mot smaklös och tråkig mat, även om jag ”bara” lagar till mig själv
Kycklingfärs. Kyckling,. 500g kycklingfärs 1 ägg2 vitlöksklyftor, finhackade1/2 citron, pressad10st salviablad10 basilikablad1 dl gräddeSaltKör färsen i matberedare med övriga ingredienser, tillsätt grädden lite i taget medan du mixar färsen. 500g kycklingfärs 1 ägg
squash, lök, sockerärtor och salvia i lite smör. Plocka loss köttet från kycklingen och. färsk salvia. Lägg nykokt pasta, kyckling och grönsaker i en stor ugnssäker form
Skär kycklingfilén i strimlor och bryn dem tillsammans med salviabladen i lite smör. Häll kyckling och grönsaksfräset över pastan och blanda försiktigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.