Nutella cheesecake
jenniell
jenniell

Nutella cheesecake

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g digistivekex
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • Nutellafylling
  • 300 g färskost
  • 400 g rumsvarm nutella
  • 2 msk florsocker
  • Garnering
  • 150 g hasselnötter

Beskrivning


    GÖR SÅ HÄR

    1. Rostade nötter: Sätt ugnen på 180 grader. Hacka nötterna och lägg dem på en ugnsplåt. Rosta dem mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem kallna på plåten.

    2. Krossa digestivekexen och tillsätt smöret i bitar. Smula ihop allt ordentligt med händerna.

    3. Tryck ut den smuliga massan i en form med löstagbar kant.

    4. Nutellafyllning: Rör ihop alla ingredienserna till en jämn smet och bred ut den på bottnen.

    5. Strö nötterna över Nutellafyllningen. Låt kakan stå i kylen i 1–2 timmar före servering.

    Servera gärna med färska bär!

    Den går bra frysa!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.