Mexicosoppa
anne-84
anne-84

Mexicosoppa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 gran köttfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 st Köttbuljong
  • 1.5 liter vatten
  • 4 dl pastasnäckor
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 msk lökpulver
  • salt & vitpeppar
  • 1 msk smör

Beskrivning

    1. Bryn köttfärsen i en stekpanna med smör i. Häll över köttfärsen med eventuella stekvätskor i en stor gryta och ställ på samma platta.

    2. Ha på tacokryddan och rör om ordrentligt i köttfärsen, ha i lökpulver och vitpeppar och häll sedan på dem krossade tomaterna, smula ned köttbuljongen och rör runt. Sätt plattan på medelvärme.

    3. Skölj av pastasnäckorna och häll 1 liter vatten i köttfärsen, följt av pastasnäckorna. Rör runt ordentligt.

    4. När soppan börjar koka tillsätter du en halv liter vatten till och smakar av soppan med salt och övriga kryddor. Koka under omrörning tills pastan är färdig.

    5. Låt svalna i 5 minuter och serveras gärna med knäckebröd till :)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.