1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och strösocker poröst.
Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en smet.
3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
4. Grädda kakan mitt i ugnen, ca 20 min.
5. Blanda alla ingredienserna till glasyren. Anpassa mängden florsocker och vatten så att konsistensen blir lagom.
6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos.
I dag bjuder jag på vita kärleksmums, eller snoddaskaka med vit choklad som man också kan kalla dem. Jag har utgått från mitt klassiska recept på kärleksmums, men istället för kakao har jag använt mig av vit choklad
Kärleksmums dessa goda chokladrutor som jag tror att de allra flesta gillar. Idag blev det en lite annorlunda variant med färskost i glasyren och jag bakade den utan kaffe som man annars brukar ha i just denna mjuka kaka Här hittar ni kärleksmums ( mockarutor ) med kaffe i glasyren >>
Detta är mitt favoritrecept på Murrekaka. Ja, det är det namn som jag väljer för den här kakan. Receptet kommer från mamma, och hon har i sin tur fått det av en gammal granne som heter Gerd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.