Sätt ugnen på 150 grader. Klä och smörj en kvadratisk form som är 20x20 cm.
Tärna smöret. Smält smöret tillsammans med socker och kakao i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten.
Ta bunken från kastrullen och låt svalna något. Vispa sedan ner ett ägg åt gången med handvisp. Sikta ner mjölet och vaniljsockret. Vänd i en nypa salt. Vänd ihop med en slickepott till en jämn smet. Vill du kan du addera bitar av choklad, kakor eller nötter i din brownie.
Häll över smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. Brownien ska ha satt sig i kanterna och vara lite seg/fuktig i mitten. Titta till din brownie regelbundet efter 20-25 min och förläng tiden med 5 minuter i taget. Exakt tid kan variera beroende på ugn och vilket typ av form man använder (både storlek och material) så för att att säkerställa att du får det perfekta resultatet rekommenderar jag att du håller koll.
Låt brownien svalna innan du tar ut den ur formen.
MJÖLKCHOKLADGANACE
Grovhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över den hackade chokladen. Rör ihop och låt sedan svalna och stelna till sig i kylen (håll koll så att den inte stelnar för mycket bara, skulle det hända kan du värma upp den igen).
Bre på ganachen på den svalnade brownien. Låt den sätta sig innan servering.
SERVERA OCH FÖRVARA BROWNIEN
Servera brownien med vaniljglass. Förvara brownien i kylen men ta fram den en stund innan servering så att den får komma ner i temperatur.
ljuvliga Brownie cupcakes med chocolate fudge frosting. Chocolate fudge frosting. Brownie cupcakes. Detta recept låg hopbuntat med ett annat under namnet Cupcakes
Chokladfudge. Saftigare brownie får man leta efter. När kakan svalnat så hälls fudgen på kakan. 175 gram smör3 dl socker1 1/2 dl kakao (från Valrhona är bäst)1/4 tsk salt1/2 dl sirap3 ekologiska ägg1 1/2 dl siktat mjölVispa smör och socker luftigt, i med kakao, salt och sirap. Fyll formen med smeten och grädda 35 minuter i 175 grader. Jag använde en 20x20 cm form som jag klätt med bakplåtspapper
Idag bakade jag de här super goda fudgebrownie cookiesen för typ femte gången den här månaden. Klicka upp smeten i 10 stycken på en plåt med bakplåtspapper. Låt kakorna vila på plåten i rumstemperatur i ca 30 minuter medan du låter ugnen värmas upp till 175 grader
Så det blev både något nytt som heter FudgeBrownie, men även morotskaka, som jag gjort flertal ggr innan, Men jag tänkte bjuda på brownie kakreceptet, då det var superenkelt att göra och såå gott det blev
Fudgebrowniesmed hasselnötter. Dessa fudgebrownies är enkla att göra - det ska vara enkelt och roligt att baka tycker jag, och själv bakar jag oftast till speciella händelser, som födelsedagar, midsommar, jul osv, och då vill man helst inte ha en extra grej som ökar på stressen när man försöker få allt gjort i tid ^_^ Så snabbt, enkelt och roligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.