Fudge brownie med mjölkchokladganach
henrike-3
henrike-3

Fudge brownie med mjölkchokladganach

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser 9 bitar
  • 225 g Smör
  • 3 st Ägg
  • 3.5 dl Strösocker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 1.75 dl Vetemjöl
  • 1 nypa Salt
  • 2.5 dl Kakao
  • MJÖLKCHOKLADGANACHE
  • 1.25 dl Grädde
  • 150 g Mjölkchoklad

Beskrivning

    BROWNIEN

    Sätt ugnen på 150 grader. Klä och smörj en kvadratisk form som är 20x20 cm.

    Tärna smöret. Smält smöret tillsammans med socker och kakao i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten.
    Ta bunken från kastrullen och låt svalna något. Vispa sedan ner ett ägg åt gången med handvisp. Sikta ner mjölet och vaniljsockret. Vänd i en nypa salt. Vänd ihop med en slickepott till en jämn smet. Vill du kan du addera bitar av choklad, kakor eller nötter i din brownie.

    Häll över smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. Brownien ska ha satt sig i kanterna och vara lite seg/fuktig i mitten. Titta till din brownie regelbundet efter 20-25 min och förläng tiden med 5 minuter i taget. Exakt tid kan variera beroende på ugn och vilket typ av form man använder (både storlek och material) så för att att säkerställa att du får det perfekta resultatet rekommenderar jag att du håller koll.

    Låt brownien svalna innan du tar ut den ur formen.

    MJÖLKCHOKLADGANACE
    Grovhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över den hackade chokladen. Rör ihop och låt sedan svalna och stelna till sig i kylen (håll koll så att den inte stelnar för mycket bara, skulle det hända kan du värma upp den igen).
    Bre på ganachen på den svalnade brownien. Låt den sätta sig innan servering.

    SERVERA OCH FÖRVARA BROWNIEN
    Servera brownien med vaniljglass. Förvara brownien i kylen men ta fram den en stund innan servering så att den får komma ner i temperatur.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.