1. Vispa smör och socker porröst tillsätt 1 ägg i taget.
2. Blanda de torra ingredienserna.
3. Varva ner det i smeten med vattnet.
4. Vispa till en slät kräm.
5. Grädda.
6. Låt svalna på galler.
.............................................
Chokladkrämen:
1. Smält choklad och smör tillsammans med grädde i vattenbad
2. Låt svalna.
3. Vispa med med en elvisp till en slät kräm.
.............................................
7. När kakan är kall skär den till 2 bottnar.
8. Smäta på krämen mellan, ovanpå och runt om.
Denna chokladkaka har fyllig chokladsmak och är ganska saftig. Där heter den Farmors chokladkaka. Ibland längtar man efter smaker man minns från barndomen
Jag hittade ett recept från programmet "halv 8 hos mig" på en chokladkaka med toscatäcke som jag var tvungen att testa. pchokladkakan100 g smör3 dl socker1
Valet föll då på en mörk chokladkaka med smak av mint och kaffebönor. För några veckor sedan hade jag borstat tänderna, med minttandkräm, och drack relativt snart därefter en kopp kaffe
Att baka en chokladkaka utan mjöl ger en speciell kaka. Mmmmmmmm. alla chokladälskare där ute. akta er. Den blir mer chokladig och "tryffelaktig" i smak och konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.