Djävulens förföriska chokladkaka
chocoholic10
chocoholic10

Djävulens förföriska chokladkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 175 °C i 40min - 1tim, ska inte vara kladdig
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl kakao
  • 5 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  •  
  • Chokladkräm
  • 500 g mörkchoklad (minst 50%)
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g smör

Beskrivning

    1. Vispa smör och socker porröst tillsätt 1 ägg i taget.
    2. Blanda de torra ingredienserna.
    3. Varva ner det i smeten med vattnet.
    4. Vispa till en slät kräm.
    5. Grädda.
    6. Låt svalna på galler.

    .............................................
    Chokladkrämen:
    1. Smält choklad och smör tillsammans med grädde i vattenbad
    2. Låt svalna.
    3. Vispa med med en elvisp till en slät kräm.
    .............................................

    7. När kakan är kall skär den till 2 bottnar.
    8. Smäta på krämen mellan, ovanpå och runt om.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.