Citruspuckar
snorhyvel
snorhyvel

Citruspuckar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 –1 1/4 dl pressad limesaft, ca 4 lime
  • rivet skal från 1 citron
  • 1 burk kondenserad mjölk, 397 g
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 –2 msk florsocker
  •  
  • Strössel
  • 10 digestivekex
  • 60 –70 g smält smör
  •  
  • Garnering
  • 1 –2 limefrukter

Beskrivning

    1. Pressa saften ur limefrukterna och tillsätt citronskalet. Saknas limesaft går det utmärkt att komplettera med saft från citronen.

    2. Blanda kondenserad mjölk med philadelphiaosten väl, rör ner limesaften. Vispa grädden fast, men inte för hårt, och vänd ner den. Smaksätt med florsocker till önskad sötma.

    3. Smula sönder digestivekexen i en mixer, tillsätt smält smör och kör till en smulig massa. Låt svalna.

    4. Fyll portionsformar (gärna av silikon) med glassen och täck med smulmassan. Placera på bricka och frys ett par timmar eller till nästa dag.

    5. Tryck ut puckarna från formarna, garnera med limerasp och -klyftor.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.