Basilikapannacotta
Natglie
Natglie

Basilikapannacotta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 5 dl grädde
  • 100 g mörk choklad
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk socker
  • 1/5 kruka basilika
  • 3 st gelatinblad

Beskrivning

    • lägg gelatinbladen i blöt.
    • skiva vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädden tillsammans med basilikan, strösockret samt vaniljfröna + stången.
    • hacka chokladen och lägg i en skål.
    • sila gräddblandningen och häll sedan över gräddblandningen på chokladen.
    • krama ur gelatinbladen och rör ner i smeten.
    • häll upp i formar eller i portionsglas. Låt stå ca tre timmar i kylen eller ca 1-1/5 timme i frysen.
    ¨

    För hela desserten:

    Jag körde även en enkel "jordgubbssås" till denna.

    100g frysta jordgubbar
    2msk socker
    1msk vatten

    • koka upp alla ingredienser och låt småkoka några minuter.
    • mixa alla ingredienser i en mixer
    • njut!

    Som crumb hade jag smulad kladdkaka

    2 ägg
    2dl socker
    1 1/2tsk vaniljsocker
    4msk kakako
    1 1/2dl mjöl
    100g smör

    • smält smöret i en kastrull.
    • vispa ihop ägg och socker så att det blir vitt och fluffigt.
    • rör ner de torra ingredienserna.
    • tillsätt smöret.
    • grädda i 150 grader i ca 30-35 minuter
    • låt kakan svalna innan du tar ut den ur bakfomen.

    Jag hade min pannacotta i små formar som jag frös och lätt kunde trycka ut när det var dax att ha på mirror glaze.

    112g vit choklad
    1,2dl strösocker
    0,5dl vatten
    2,5tsk gelatinpulver
    2msk kallt vatten
    0,5dl glykos sirap
    0,5dl kondenserad mjölk
    gelefärg (kan uteslutas)

    • hacka den vita chokladen och lägg i en skål
    • i en annan skål rör du ut gelatinpulvret tillsammans med det kalla vattnet och låt svälla
    • i en kastrull har du i glykos sirap, socker och vatten och låt sockerlagen komma upp i en temperatur på 105 grader
    • blanda ut det stelnade gelatinpulvret med sockerlagen
    •tillsätt den kondenserande mjölken och rör till en slät sent
    •höll blandningen över chokladen så att den smälter. Använd en stavmixer och mixa smeten slät
    • om man vill så färga chokladen i önskad färg, jag valde svart.
    • ta fram pannacottan och ställ på ett galler med en plåt under
    • häll över glazen i cirkelrörelser så att det blir ett jämt lager. Låt det rinna av ordentligt innan du flyttar pannacottan till en tallrik.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.