Mina favoriter

Mina favoriter

  • 6 Recept
Mina favoriter
Maffiabakelse

Maffiabakelse

Täck en plåt med bakpapper. Rör smöret poröst med socker,. Tillsätt mjölet, vispa vitorna till fast skum
Cannoli

Cannoli

Skal. Blanda mjöl, socker, smör, vin och salt och rör tills det blir en smidig och elastisk deg. Gör en boll och låt vila under bakduk i 30 minuter
Smörkräm

Smörkräm

Jag blir mer och mer förtjust i att spackla tårtorna med smörkräm istället för grädde. Har upptäckt att det är många fördelar, som t ex att man inte behöver oroa sig för att locket börjar smälta, (när jag spacklar med grädde fodrar jag alltid locket för säkerhets skull) och den största fördelen är att det blir ett fantastiskt underlag att lägga sp´n på
Smörkräm

Smörkräm

Något så enkelt som helt vanlig smörkräm kan verkligen liva upp vilka kakor som helst. Den här varianten gör jag med koncentrerad saft som smaksättning, men det går lika bra med till exempel rosenvatten, kallt kaffe, citronsaft, några teskedar hemmagjort vaniljsocker eller vad du råkar känna för för tillfället
Lemon curd paj

Lemon curd paj

Baka av formen som du fyllt med sockerdeg. Låt den svalna. Gör lemon curden och häll den i formen. Ställ i kylen
Citronpaj

Citronpaj

Smält smöret och låt svalna. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver och smöret. Platta ut i en pajform, 24 cm i diameter