Vörtbröd

Vörtbröd

  • 4 Recept
Vörtbröd

Vörtbröd

I dag har jag bakat vörtbröd för första gången i mitt liv. Var ju inte så mycket svårare än att baka ett vanligt bröd
Vörtbröd

Vörtbröd

Koka russinen mjuka i vattnet ett par minuter. Låt svalna till rumstemperatur. Smula ner jästen i en skål
Vörtbröd, Ernsts recept

Vörtbröd, Ernsts recept

Vörtbröd100 g smör 50 g jäst för söta degar 66 cl porter (öl) 33 cl julmust 0,5 msk malen nejlika 2 tsk malen pomeransskal 1 msk malen ingefära 14 dl rågsikt 1,5 dl mörk sirap 1 msk salt 2 dl russin 16 dl vetemjöl. 1Till pensling av vörtbrödet1 dl vatten 1 msk mörk sirap