Baking

Baking

  • 5 Recept
Chokladmuffins med bitar i

Chokladmuffins med bitar i

Sätt på ugnen på 175*c varmluft (om du inte har varmluft. 200*c). Blanda alla torra ingredienser (förutom vaniljsockret och chokladen)
Tartine (surdegsbröd)

Tartine (surdegsbröd)

Poolish (Dag ett). Mata din surdeg så att den är friskt bubblande. Lös surdegen i vattnet. Tillsätt mjölet och blanda väl
Ljust bondböd med surdeg

Ljust bondböd med surdeg

Smula jästen i en bunke. Rör ut i lite av vattnet. Tillsätt surdeg och salt. Arbeta in ca 2/3 av mjälet till en smidig deg
Grovt surdegsbröd

Grovt surdegsbröd

Blanda mjölsorterna och kornkross i ett större degkärl. Går bra att köra i en assistent modell större. Tillsätt salt och rör om
Surdegsstart - rågsur

Surdegsstart - rågsur

Steg 1. 200 g (ca 3 dl) rågmjöl, gärna ekologiskt. 1 rivet äpple. 1,5-2 dl vatten 45°. Blanda allt väl till en trögflytande smet