Chokladmuffins med bitar i Sätt på ugnen på 175*c varmluft (om du inte har varmluft. 200*c). Blanda alla torra ingredienser (förutom vaniljsockret och chokladen) Matklubben.nu
Tartine (surdegsbröd) Poolish (Dag ett). Mata din surdeg så att den är friskt bubblande. Lös surdegen i vattnet. Tillsätt mjölet och blanda väl Matklubben.nu
Ljust bondböd med surdeg Smula jästen i en bunke. Rör ut i lite av vattnet. Tillsätt surdeg och salt. Arbeta in ca 2/3 av mjälet till en smidig deg Matklubben.nu
Grovt surdegsbröd Blanda mjölsorterna och kornkross i ett större degkärl. Går bra att köra i en assistent modell större. Tillsätt salt och rör om Matklubben.nu
Surdegsstart - rågsur Steg 1. 200 g (ca 3 dl) rågmjöl, gärna ekologiskt. 1 rivet äpple. 1,5-2 dl vatten 45°. Blanda allt väl till en trögflytande smet Matklubben.nu