Jag kände lite upprättelse efter att ha gjort dessa yoghurtscones. Yoghurtscones8 st6 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk salt2 dl turkisk yoghurt50 g rumsvarm smör1 dl vatten1 äggPensling1 msk vatten1/2 msk honumg eller sirapblå vallmofrön eller semamfrönBlanda alla ingredienser till en deg
Våra scones är ett klassiskt sconesrecept bakat på vete- och grahamsmjöl, bakpulver, salt, smör och mjölk men vi vill även tipsa om ett favoritrecept, valnöts- och yoghurtscones
Yoghurtscones med tre sorters mjöl. Sambons syster med respektive har varit på besök över helgen så igår slog vi till och gjorde nybakade scones till frukost/lunch
Naturligt glutenfria yoghurtscones (2 stora)4 dl Finax gula mix1 tsk salt1 msk bakpulvernågra matskedar flytande smör m olivoljaTurkisk yoghurt tills lagom konsitensEventuellt vatten för att tunna utBlanda mjöl, salt och bakpulver
Denna hummus fick utgöra en del av dagens frukost som fick sällskap av yoghurtscones och müsligröt toppad med plommon, rostade hasselnötter, äpple och kanel
Blanda alla ingredienser till en deg. Dela degen i åtta bitar. Smörj en muffinsplåt och lägg i degbitarna, eller lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper
Vårt skafferi gapar tomt (enligt mina mått mätt) och det enda form av bröd jag har att erbjuda är någon skiva knäckebröd och två torra petit chouxer från förra veckan, inte ett dugg spännande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.