Mousse med limoncello och vit choklad. Vispa äggvitan och sockret till en styv maräng. När tryffeln stelnat, skär med en liten vass kniv runt kanten och lossa marängen från formen och papperet
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ta fram tårtan 15 minuter före servering och garnera den med lätt tinade bär. 200 g vit choklad
3 dl vispgrädde200 g vit choklad2 äggulor2 msk citruslikör, t ex cointreau eller limoncello (jag hade hemmagjord limoncello, men har man inte det kan man pressa ner lite citronsaft och blanda i lite rivet citronskal istället. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim
Häll smeten i en smord form med löstagbar botten. Botten300 g riven mandelmassa3 ägg3 msk kakaoFyllning4 ägg0,5 dl socker300 g vit choklad4 dl vispgrädde200 g philadelphiaost1 msk finrivet limeskal200 g jordgubbar eller andra bärBlanda mandelmassa, ägg och kakao till en jämn smet
Receptet på tårtan som bestod av en kompakt chokladbotten(nästan för kompakt, den var svår att skära), chokladmousse och vit chokladpannacotta har jag hittat i tidningen Baka
Börja med att baka kladdkakan. Börja med att baka kladdkakan. 3 dl vispgrädde200 g vit choklad2 äggulorGarnering. Bred moussen över kakan och täck med plastfilm och frys i minst 3 timmar
Ullis hade ätit denna kaka helgen innan och blivit helt kär i den så då ville hon att jag, hennes baktokiga vän, skulle få uppleva denna goda efterrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.