Var väl två veckor sen senaste veckomatsedeln, har ju varit lite uppochnervända veckor. Plock och fix här hemma, hjälpa Kiron med läxan, laga mat och måla ett förhoppningsvis sista varv på en hylla så är tiden ganska slut
Lyckades till och med ta lite mått på de kolsyrade linsbiffarna, så ni som efterfrågat det. vitkålsburrito, sojawok och ett perfekt måttrecept på mina kolsyrade linsbiffar
Oftast när jag sätter ihop min veckomatsedel baserar jag den på sånt som jag/vi är sugna på samt kollar veckobrevet från Willys vad de har för roliga tillbud i den butiken vi handlar i, men då och då brukar jag välja att ha ett mer övergripande tema på matsedeln
Mattias grejade med bilen ikväll, var på besiktning före nyår och det var några småfel att åtgärda. Mina föräldrar kom förbi med en bildel de köpt åt Mattias i Birsta, och stannade och åt middag med oss
Rör ut gelatinet med lite av hallonblandningen och häll det i en fin stråle ner i resten. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Blanda smöret med persilja och riven vitlök. Bred på den utrullade pizzadegen. Ett enkelt och gott vitlöksbröd som tillbehör till te x grillat eller en god soppa
Häll gärna en grekisk dressing över salladen (ett pulver som finns att köpa i affär och som man blandar med olja och vatten) och låt salladen stå och dra i kylskåpet cirka en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.