Jag har precis börjat göra vattenkefir. Jag blev inte riktigt klok på vad skillnaden mellan vatten- och mjölkgryn egentligen är och bestämde mig för att testa vattenkefir först
Det här har blivit min absoluta favoritsmaksättning på vattenkefir. Spara grynen till nästa omgång, vill du inte göra ny vattenkefir direkt kan du förvara dem i en burk med vatten och socker i kylen
Har sedan tidigare haft mjölkkefir, men nu har jag även lärt känna vattenkefir. Båda kefirgrynen bygger på samma sak de behöver socker för att överleva, mjölkkefir mjölksocker och vattenkefir på vanligt socker tillsatt i vatten
Kefiren påminner till smaken lite om kombucha tycker jag, gott med andra ord. Kefiren kan man också smaksätta för att få varriation och jag har redan nu hunnit pröva ganska många olika smaker
Vattenkefir. Så om du inte är en vän av mjölkprodukter kan du alltid välja vattenkefir istället. Vanligtvis har vattenkefir en lägre koncentration av mikroorganismer som är bra för magen
Istället använder en lite av den färdiga vattenkefiren. Spara grynen till nästa omgång, vill du inte göra ny vattenkefir direkt kan du förvara dem i en burk med vatten och socker i kylen
Istället använder en lite av den färdiga vattenkefiren. Spara grynen till nästa omgång, vill du inte göra ny vattenkefir direkt kan du förvara dem i en burk med vatten och socker i kylen
Jag älskar kombucha som är underbart god och läskande och är också mycket förtjust i både mjölk- och vattenkefir, hemmalagad yoghurt, ost och så vidare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.