Dela laxfilén på mitten gnid in lite olivolja på fisken. Blanda ihop 1 del socker och 9 delar salt strö över detta på fisken, var sparsam med saltblandningen och lägg även på svart peppar, vitlökspulver och finhackad dill och gräslök
Ibland rinner dagarna iväg. speciellt om man tillbringar dem på en färja tur och retur till Riga. och i detta sammanhang måste jag reflektera över varför man endast har 1,5timme på sig att äta från båtens buffé
Ta bort skinnet från den varmrökta laxen och ta bort alla ben om så finns. Blanda samman det varmrökta laxköttet med färskost, majonnäs, pepparrot och smaka upp med peppar
Lägg upp på fat eller skär upp den varmrökta laxen i fyra portioner och lägg upp på tallrik. Servera den varmrökta laxen på fat eller tallrik med potatis, gräslökssåsen, kokt potatis samt avokado- och tomatsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.