Svårt tänkte jag och tog mig en funderare på vad vår är för mig. Vår är många saker för mig, kom jag fram till, men något jag tänker på är hur jorden kommer fram ur snön, solen tittar fram och det sås och odlas
Jag är där inne och inspireras var varannan dag och sparar recept efter recept. När det kommer till bakning tycker jag att det är mycket svårare att improvisera, det ska oftast vara exakt för att det ska bli som man tänkt sig - och därför följer jag ofta recept när baklusten faller på
För ett tag sedan var det en kaka med hallon, kardemumma och mandelmassa och nu har det även blivit en lyxig banankaka med choklad samt en citronkaka med vallmofrön
I vårt letande efter lämpliga saker att servera i vårt kafé i Blå Huset blev vi tipsade av en god vän om detta recept med blå vallmpfrön och massor med citron
Kan en kaka vara både knaprig och seg. Den här kakak kan vara det iaf, den är knaprig på utsidan och har ett mjukt och lite segt inkråm med mycket citronsmak
I en annan bunke blandar du alla torra ingredienser och har sedan i lite i taget i äggsmeten. När du har gjort det häller du i mjölken och citronsaften
Och så var vi tillbaka till vardagen. Att ha tider att passa och saker som liksom bör göras. Framförallt fasar jag inför dagens benpass, man bör efter två veckors semester känna sig utvilad och redo för fysisk ansträngning
Citronkaka med vallmofrön och krispig crumble blir en saftig kaka att baka och bjuda på i påsk. En kaka som är krämig, syrligt fräsch och krispig på samma gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.