Så här har vi den – slutversionen. Solhagas pepparkakor. Solhagas pepparkakor. Solhagas pepparkakor 2017. Dags att sätta degen för er som vill baka första advent
Solhaga levain är vårt vita surdegsbröd som vi bakar helt utan jäst. En kompis till mig hade serverat det till några vänner som absolut inte trodde på att det var jästfritt
Degen lärde jag mig sätta under bakkursen på SolhagaStenugnsbageri och har bakat både baugetter, bröd, focaccia och även pizza enligt brödreceptet många gånger sedan dess
Erik Olsson hade just installerat den första vedeldade stenugnen i Sverige och Polaîne var imponerad av Eriks arbete att hitta tillbaka till det "äkta" brödet, något som Erik sedemera utvecklat på sitt kända stenugnsbageri i Rute på Gotland
På Lyckans stenugnsbageri använder vi picklad rödlök och morot på mackorna. Det är väldigt gott just som pålägg men också tex i salladen och på hamburgare
Baugetterna gör jag enligt nedanstående recept och med en teknik jag lärde mig på kursen på Solhagastenugnsbageri, Tar en del tid i anspråk men väl värt besväret
För att inte tala om den här makalöst vackra botaniska tulpanen – persian pearl. Som bagare på SolhagaStenugnsbageri får jag absolut inte säga att den här kakan är glutenfri, vi har ju mjöldamm i lokalen
Brödet beställde vi dagen innan på stans bästa stenugnsbageri, Söderberg & Sara, de rekommenderade oss att välja ett så kallat Levainbröd - hur bra som helst blev det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.