Ungherrar kallas dessa underbara kakor som är så möra och lätta att baka. 2 dl socker. 2 dl marsanpulver för (kokning). 2,5 tsk bakpulver. 2 tsk vaniljsocker. Sätt ugnen på 200°. 2 dl socker. 2 dl marsanpulver. 2,5 tsk bakpulver. 2 tsk vaniljsocker
dessa små läckerbitar heter ungherrar, vet inte riktigt varför men så är de iaf. 4 1/2 dl vetemjöl. 250 gr smör (rumstempererat). 2. 4 1/2 dl vetemjöl. 250 gr smör (rumstempererat)
Blanda mjöl, marsánpulver, vaniljsocker, bakpulver och socker i matberedaren med kniven monterad. Skär smöret i bi-tar och lägg i skålen och kör tills det bildas en deg
Strasskakor, chokladbröd, havreflarn, kolasnittar, drömmar, ungherrar och finska pinnar. Söndag 15 januari 2017. 2 portioner. 225°C. 1 liten röd chilifrukt / 2 tsk fryst, hackad chili. 2 msk vispgrädde. Hon kunde lika gärna sluta cirkeln sedan 20 år tillbaka när hon hoppade av kockutbildningen. Så lagom till julen 2017 kommer frugan vara en nybakad bagare/konditor. 16 januari, 2017 at 06. 16 januari, 2017 at 18. 16 januari, 2017 at 10. 16 januari, 2017 at 19. 2 portioner. 1 liten röd chilifrukt / 2 tsk fryst, hackad chili. 2 msk vispgrädde
Nu var det ett tag sedan jag skrev något, det har hänt en del sen sist. Vi har hunnit starta på tre prov med Tuula, först på vårfjäll i Mittådalen och senast i går på fält nere i Långtora
Evas ungherrar nedan. 250 gram smör (rumsvarmt). Dela degen i 2 delar och rulla till 4-5 cm tjocka rullar. Grädda i ugn i 200˚C i cirka 10 minuter. 250 gram smör (rumsvarmt)
4 ½ dl (270 g) vetemjöl. 200 g smör eller margarin, kylskåpskallt. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 15-20 minuter. 4 ½ dl (270 g) vetemjöl. 200 g smör eller margarin, kylskåpskallt
(20-30 st)4 1/2 dl vetemjöl (270 g)3/4 dl socker200 g smör/margarin, kylskåpskalltSätt ugnen på 175°. Lägg på plåt och grädda i 15-20 minuter. 20-30 st. 4 1/2 dl vetemjöl. 270 g. 200 g smör
(ca 30 st)2 st ägg3 dl socker150 g smör (rumstempererat)1 ½ dl sur grädde (drygt)10 st malda bittermandlar15 st malda mandlar1 msk hjorthornssalt10-12 dl vetemjölGarneringPärlsocker och mandelhackAlla ingredienser blandas ihop. Gräddas i 225°. 2 st ägg. 10-12 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.