En god och mjuk smörgås men med minimal arbetsinsats- superbra nu när vardagen drar igång igen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två stora bitar
Under tiden (jag vet, sjukt besvärligt för att inte tala om stressande). Lila färgpulver, violessens efter smak (det går inte så bra att blanda röd och blå hushållsfärg - tro mig, det blev beige)
Tips för vuxnare smak. Gör inte moset för salt, de vuxna kan salta mer på sin mat efteråt. 1. 1. Tillagning. Receptet är beräknat att räcka till 8 barnportioner eller 4 vuxenportioner
Mosa ädelosten med en gaffel. Inspirerad av den i LCHF-sammanhang ganska vanliga tacogratängen gjorde jag häromdagen en köttfärsgratäng som uppskattades av helafamiljen
Laga mat med aubergine – bra recept i skördetider Moussaka Ingredienser. Köttfärssåsen först. 400 g köttfärs, lamm, vilt eller annan, gärna eko 1 stor gul lök 2 klyftor vitlök 1 morot ett par stjälkar selleri 2 msk tomatpuré 1 msk balsamvinäger oregano, repade blad eller 2 tsk torkad salt peppar 500 g färska, skurna tomater eller 1 burk krossade 1medelstor aubergine eller motsvarande mängd mindre 6 potatisar BECHAMELSÅS. 2 msk smör 2 ½ msk vetemjöl 4 ½ dl mjölk 1 dl färskriven ost Gör så här. Skiva auberginen tunt, lägg på plåt, pensla med olja, salta lätt och ställ in i ugnen 10 min. 1 stor gul lök. 1 morot. 1 msk balsamvinäger. 1 burk krossade. 1medelstor aubergine. 1 dl färskriven ost
Tillaga potatisen i mikrovågsugnen på full effekt 5-10 min under tiden den vanliga ugnen blir varm. Flytta över potatisen till ugnsgallret och baka den färdigt 15-20 min
Tips för vuxnare smak. Gör inte moset för salt, de vuxna kan salta mer på sin mat efteråt. 1. 1 burk(ar) passerade tomater , 400g per burk. 1 msk fiskfond. 1 dl mjölk. 10 st potatis(ar) , mjöliga. 1 salt. 1 msk smör
Ta upp degen och dela den i delar. Ta ut bröden ur formarna och låt dem svalna på brödgaller. 1vatten. 1jäst. 1olja. 1salt. 1vetemjöl. 1smör. 14bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. 1 msk smör1. Koka upp vetekross och en tredjedel av vattnet och låt sjuda i 10 minuter. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning. Ta formarna direkt från kylen och grädda dem i nedre delen av ugnen, två åt gången i 45 min
Vitlöksbröd som även de små barnen gillar att doppa i soppan. 1/4 rotselleri. 1 tsk buljong (Reneé Voltair´s ). ca 1 liter vatten. 1/4 citron pressad. Tärna och koka morötter, rotselleri och potatis i vatten med buljong tills dessa mjuknar ca 10-15 minuter. 1/4 rotselleri 4 potatis 1 tsk buljong (Reneé Voltair´s ). ca 1 liter vatten. 1/4 citron pressad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.