Jag tänkte nu passa på att tipsa lite om bra mellanmål påresandefot. Jag sov hos Maria och i morse satte jag mig på en buss vidare norrut mot Oskar i Arvidsjaur
Jag känner på kläderna att jag blivit slankare av all träning. Så här efter julbordstider brukar det finnas en hel del laxrester att ta hand om, så den här rätten passar ypperligt på det nya året
Här är lite tankar kring plockmat på stående fot. Det är ingen meny där jag har tänkt på hur saker passar ihop utan det är mer tänkt som inspiration till att komponera en egen meny
Och bjuda på en Caffé latte. En riktigt bra latte bygger på att man gör en riktigt god kopp espresso. Värm mjölken försiktigt i en kastrull tills du når rykpunkten på 65 grader
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Här kommer receptet på ett underbart gott, saftigt och framförallt kalorisnålt bröd. Om du vill baka dem som bullar placerar du dem istället på bakplåtspapper och låter grädda i ugnen under samma tid, beroende på hur stora du gör bullarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.