För er som odlar eran egen squash, ni missar väl inte att lägga in den. Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning
En typisk sommarpaj. Foto. Jurek Holzer. Sommaren är pajernas tid. Man längtar efter något ljust och fräscht, lättlagat och lättpackat, svalt och skönt
Ljuvliga försommartid. Naturen står i full blom. Och då ska man passa på att plocka blommorna. Det är inte förrän på senare år jag lärt mig uppskatta doft och smak av fläder, men nu är det ett måste att göra flädersaft på försommaren
Vi är inte precis Sturebys makarna Weibull, Lisa och jag. Nä, i trädgården är vi nybörjare. Äppelträdet börjar se bra ut, men plommonträdet har vi inte riktigt kontroll över
Ja nu äter vi verkligen tomat varje dag och vi har massor vilket ju är härligt. Men nu kommer också fukten vilket betyder att hänger tomaterna kvar för länge så möglar dom gärna
Jag började min allra första viktnedgång med pulverdiet men kände att det var inte för mig jag gick omkring och var småhungrig hela tiden och det blev så jobbigt tillslut
Foto. Jurek Holzer. Sillinläggningar hör onekligen ihop med svenska högtider. Har ni tröttnat på färdigköpt och samma gamla glasmästar-lök-dill-senapsmodellen kan ni testa den här – en ganska experimentell variant med en asiatisk touch
Tiden går. Idag hurrar jag för yngsta barnbarnet Astrid som fyller 2 år. På bilden firar hon sin 1-årsdag och nu är hon både större, busigare och kan en hel massa saker
Om inte är det på tiden. Nu var det längesen jag skrev här på bloggen. Jag har saknat det, och jag hoppas förstås att ni bloggläsare har saknat mina inlägg… Jag har dock varit alldeles för upptagen med annat för att hinna blogga i den utsträckning jag egentligen skulle vilja, så kan det bli ibland, men förhoppningsvis ska ”bloggtorkan” snart vara över
Lördag 12 mars 2016. Det här är en rackarns så god räkpaj som var gårdagens middag hemma hos oss. Säg en helgkväll som inte blir mysigare av att ha lite paj på tallriken
Shit va veckorna går fort, inser ju att det va en hel vecka sen jag la in nått nytt här. Visst är det lite mycket göra nu, ni vet tomtar som ska fram och stakar och gud vet allt
Färsk inlagd gurka1-2 västeråsgurkor eller. 1/2 slanggurkaLag. 1 msk ättika5 msk vatten1/2 tsk salt1/2 krm malen vitpeppar1 msk socker1/2-1 dl hackad persiljaRispa gurkan på längden med en gaffel, så är det sen lättare att hyvla den med t
. Det är verkligen rabarbersäsong fortfarande, man brukar säga (vad jag har hört) att. "Rabarber skall skördas alla månader som slutar på bokstaven i", väldigt bra tumregel måste jag säga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.