Att få till hälsosam mat när både inspirationen och tiden inte finns kan ibland vara svårt. På Bloggar om hälsas facebooksida finns länkar till allas recept
För er som odlar eran egen squash, ni missar väl inte att lägga in den. Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning
En typisk sommarpaj. Foto. Jurek Holzer. Sommaren är pajernas tid. Man längtar efter något ljust och fräscht, lättlagat och lättpackat, svalt och skönt
Ljuvliga försommartid. Naturen står i full blom. Och då ska man passa på att plocka blommorna. Det är inte förrän på senare år jag lärt mig uppskatta doft och smak av fläder, men nu är det ett måste att göra flädersaft på försommaren
Sätt ugnen på 225º. Riv squashen grovt. Skär bort fettet på kasslern och finstrimla tunt. Fräs squash och kassler i olja i en stor gryta, pressa över vitlök
En enkel och god plockmat som passar bra till buffé är dessa rullor gjorda på finn crisp. Du kan fylla dem med din favoritfyllning och den måste nödvändigtvis inte vara vegetarisk
Ja nu äter vi verkligen tomat varje dag och vi har massor vilket ju är härligt. Men nu kommer också fukten vilket betyder att hänger tomaterna kvar för länge så möglar dom gärna
Jag började min allra första viktnedgång med pulverdiet men kände att det var inte för mig jag gick omkring och var småhungrig hela tiden och det blev så jobbigt tillslut
Lusten finns men kanske inte ändåmålen lika tydliga som förr. Hur som helst är bakning något av det roligaste som finns och det finns nog inget som får mig att koppla av så mycket som just detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.