Börja sedan göra sushi. Om du är osäker på fiskenskvalité kan du frysa in den ett dygn och sedantina upp innananvändning för att slippa eventuella bakterier
Lägg en bitplastfolie på bambumattan och strö sedan på ett lager sesamfrö. Att vi hade sushikvälli helgen är ingenhemlighet, det kunde man se både här och där
Nigirizushi består av ris som pressas till en oval boll i handen och som man sedan lägger en litenskiva eller bit av någon sorts fisk, skaldjur, grönsak eller ibland kött på
Koka upp riset. Häll irisvinäger och blanda tillsrisetblir sval och kladdigt. Placera grönsaker skurna i stavar i ena änden (de ska hamna imitten av rullarna)
Blanda ihop färsen tillsammans med alla tillbehöri en bunke och forma sedanbiffar. Nu får ni hålla i er för den här dagen har viätit så god mat både till lunch och middag
För några veckor sen köpte vi ett sushi-kiti mataffären och nu var det dags att testa det. Imina rullar hade jag gurka, förvällda morotsstavar som fickmarineralitei sesamolja och en laxbit
Gör sedan dem typen av Maki du gillar. Sedan gjorde jag också några laxrullar. Riv blomkålen på grövsta sidan av rivgärnet, koka upp i lättsaltat vatten tills blomkålen är mjuk men fortfarande "al dente"
Alltsammans får sedan svalna i rumstemperatur på ett stort träfat, plast går också bra att använda. Igår gjorde jag något jag aldrigt lyckats med tidigare - jag gjorde sushi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.