Hälften av mördegen ska tryckas ut i en smord långpanna (ca 30x40 cm) - fast jag tog nästan 2/3 av degen som jag tryckte uti långpannan och sparade 1/3 att "strössla över". 2/3 av deg. 1/3 att "strössla över"
Krämig vaniljkaka med frasig smördeg. Krempita är en mycket populär och omtyckt kaka från Balkan. Jag smakade denna kaka för flera år sen och älskade den
Receptet kommer från otroligt duktiga Zeinas Kitchen och hon tipsar om att man kan smaksätta kakan med 2 tsk kardemumma eller 1/2 g saffran. 2 1/2 tsk bakpulver. 1/2 g saffran. 4 ägg 2 1/2 tsk bakpulver
Sonen ville att jag skulle baka lite kakor idag och därför fick de bli lite kavlade vaniljkakor, ville också testa att använda mina nya muminpepparkaksmått
Det här är dessutom ett bra grundrecept om man vill göra cookie-pops (kakor på pinne) eller om man vill dekorera kakor med marsipan/sugarpaste eller kristyr
/Sara 500 g smör. Här kommer en ful bild och ett mycket gott recept. Mördeg500 g smör10 dl mjöl4 dl socker4 msk vaniljsocker 1 msk bakpulver Fyllning2 dl kesella5 dl créme fraiche4 ägg3 dl socker 1 msk vaniljsockerGör mördegen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.