Hav52 lockar med billig färsk spätta och jag faller dit. Kunde varit värre lockelser. Kunde t. ex. varit billig choklad eller Nutella på Willys, vilket varit värre, mycket värre
Gammaldags efterrätt Stekta äpplen är en riktig gammal dessertklassiker. Hemma har vi väldigt goda, röda vinteräpplen, som skulle passa utmärkt till den här efterrätten
Kärna ur äpplena och skär dem till cirka 1,5 centimeter tjocka skivor (ta mittenpartiet på äpplena för jämna bitar). Hetta upp smör i en stekpanna och stek äppelskivorna tillsammans med kanel och råsocker i 5-8 minuter beroende på hur mjuka du vill ha dem. 2 röda äpplen 25g smör 1,5 msk råsocker 1 msk kanel 250g mascarpone 1 st vaniljstång
Gör så här Kärna ur och tärna äpplena. 3 äpplen. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 3 äpplen 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 msk strösocker 1 tsk malen kanel 250 g Arla Köket Kesella® kvarg dulce de leche ½ dl mandelbiskvier
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Ta upp äpplena på ett fat. Häll såsen över äpplena. 4 st äpplen. Stek dem i smör i en stor stekpanna tills de är halvmjuka
Kärna ur och klyfta äpplena och stek dem halvmjuka i en stekpanna med smör. Ta upp äpplena och tillsätt socker, sirap och grädde och koka ihop, ca 5 minuter. 4 st äpplen
Skölj och skär äpplena i klyftor och ringla över lite olja och en nypa salt. Sätt in i ugnen ca 30-35 min. Låt puttra i ca 3-4 min tills köttet är genomstekt. 1 tsk Timjan - torkad
Skala och kärna ur äpplena. 400-500 g kalvlever. 3 svenska äpplen. 400-500 g kalvlever 1 msk vetemjöl 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 1 msk smör 3 svenska äpplen 8 skivor bacon Kokt potatis
Skala och kärna ur äpplena. 400-500 g kalvlever. 3 svenska äpplen. Skär levern i tunna skivor. Vänd dem i saltat och pepprat vetemjöl och stek dem hastigt
Kärna ur och klyfta äpplena och stek dem halvmjuka i en stekpanna med smör. Ta upp äpplena och tillsätt socker, sirap och grädde och koka ihop, ca 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.