Solhaga levain är vårt vita surdegsbröd som vi bakar helt utan jäst. En kompis till mig hade serverat det till några vänner som absolut inte trodde på att det var jästfritt
Degen lärde jag mig sätta under bakkursen på Solhaga Stenugnsbageri och har bakat både baugetter, bröd, focaccia och även pizza enligt brödreceptet många gånger sedan dess
Bland annat det danska rågbrödet och halländska lantbrödet från Solhaga. Kakor till kungen. Idag kommer Kung Carl XVI Gustaf till Falkenberg med anledning av att Hertingforsen i centrala Falkenberg ska invigas
Baugetterna gör jag enligt nedanstående recept och med en teknik jag lärde mig på kursen på Solhaga stenugnsbageri, Tar en del tid i anspråk men väl värt besväret
Igår avslutade vi Lillans födelsedag med pizza bakade på sparad deg från Solhaga Stenugnsbageri, salami, mozzarellaost och färska örter från Spisaörter
Deltagarna på festen fick gå en poängpromenad, där Solhaga var ett av stoppen, och svara på en klurig fråga där det gällde att smaka på brödet för att utröna vilka frön det innehåller
Idag har vi haft ett gäng från Getinge AB på heldagskonferens här på Solhaga. Pizza till efterrätt. I konceptet ingår pizzabak till lunch i bageriet, recepten på deg och tillbehör hittar du i det här inlägget
Igår var det dags för årets sista fredagsfest på Solhaga – sist ut var Tilda som dessutom fyllde år. Vi som jobbar på Solhaga har alltså under några fredagar den här hösten turats om att presentera något nytt och överraskande, och resultatet har varit över förväntan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.