165-170 grader, varmluft är att föredra. vispa ägg och socker vitt och fluffigt, minst 5-7 minuter. Häll upp det i formen och grädda i nederdelen av ugnen i ca 25-35 minuter. 165-170 grader. 5-7 minuter
En trevlig och lätt sockerkaka där grundkakan är helt utan fett. Häll smeten i en rund, smord och bröad form och grädda kakan i ca 35-40 minuter. Bottnarna dränks med god vaniljfyllning 3 ägg 3 dl socker
En enkel sockerkaka som förhöjs av en vaniljfyllning som gör kakan ännu saftigare. Vaniljfyllning. Dela sockerkakan när den har kallnat och bre vaniljfyllningen på en av bottnarna
Vaniljfyllningen. smält fettet till vaniljfyllningen i en kastrull, tillsätt socker, vanilj extrakt och mjölk och värm på svagvärme till allt socker är löst
Ja här har det bakats sockerkaka, både igår och idag. Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Fin sockerkaka. Som dem flesta vet så finns det flera varianter på sockerkaka. Denna gången valde jag att göra en "fin" sockerkaka som jag lyxade till med lite sommar känsla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.