Först ut blev en sockerkaka med äpple och mandelmassa. Äntligen fredag och äntligen påsklov. Det var år och dagar sedan jag bakade en sockerkaka, men blev inspirerad av en kollega som tidigare i veckan hade gjort en härlig citronkaka
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt grädde, honung och smör. Blanda kokos med vetemjöl och bakpulver. Blanda ner i äggvispet och rör om till en jämn smet, vänd ner rabarbern
Här har jag varierat den klassiska sockerkakan med att tillsätta lite sommarsmaker i form av jordgubbar och lime och resultatet blev en härligt god och fräsch kaka, perfekt att servera en tidig junidag då träden står i blom och sommaren smyger sig på
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör, mjölk och apelsin. Blanda bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, vallmofrön, salt och mjöl i en bunke
Smörj och bröa en sockerkaksform. 1Smör och ströbröd till formen. 1Vispa smör och socker poröst. 1Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt. 1Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver
Första bakningen med lilltjejen resulterade i denna sockerkaka med hallon och kardemumma. Hon var mycket stolt över sitt egna lilla förkläde och tyckte att det var väldigt spännande att hälla, röra och vispa
Jag fortsätter att testa den nya bakformen från Nordic Ware. Eftersom den är så pass mycket större än alla mina andra formar, måste ju alla recept göras om och anpassas
Häll på glasyren när sockerkakan har svalnat helt och hållet. Hur gör man sockerkaka. (Bröa betyder att du häller ströbröd i den smorda formen och sedan skakar ur de smulor som inte fastnar i smöret
Den här sockerkakan är både god och enkel att göra. Vispa ägg och socker pösigt. (Jag använde flytande mjölkfritt margarin som är fritt från kokos och solros)
Jag har länge varit ett stort fan av bananpannkakor, men har liksom saknat lite av fluffet och tuggigheten som annars finns i vanliga amerikanska pannkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.