Stressa inte ihjäl dig, gör dessa chokladbräck med goda toppings på. Tar nästan ingen tid alls, bara förbereda ”strösslet” och sen värma choklad i micron, hälla ut på en plåt och sen på med valfri topping
Och de sista stora säckarna gjorde vi ett riktigt fint veckans bröd av den här helgen. Vi har några påsar kvar i butiken här på Solhaga, om ni nu skulle ha vägarna förbi
Anna Lind Lewin är en av de stora auktoriteterna när det gäller att ta vara på maten — hennes bok Fattiga riddare och andra kökshjältar är full av goda tips
Då var vi åter på plats i köket efter en liten minisemesterresa till närmaste huvudstad, Köpenhamn, där vi spatserat runt och bara njutit av tillvaron några dagar
Emellanåt slötittar jag och Daniel på gamla Nakne Kocken-repriser, när tillfälle ges. Otaliga är gångerna då vi suttit i TV-soffan, tyckt att Jamie gjort nåt mums, men sen har en näve vardera kapris och ansjovis gjort det omöjligt att föra upp på familjen Mars meny
Och jag älskar tanken på långkok. För på något sätt är det synonymt med en lång lat söndag, uppkrupen i soffan med en bok, soft musik på stereon och ett gott rödvin
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Musslorna påsidan om får ligga och bli rökta under locket på grillen under tiden. Vid sidan om gjorde Camilla iordning lite Caprese, där man helt enkelt varvar skivade tomater och mozzarellaost
Växtligheten börjar ta fart på allvar i trädgården och utemöbler dammas av och pryds med kuddar, sittdynor och dukar så man kan spendera all tid utomhus
I framtiden kommer det med andra ord att bli en hel del cupcakes på den här sidan, får man hoppas. Oij, märkte just att det visst blivit en hel del inlägg om rabarber på senaste tiden
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Sätt åt sidan. Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.