Som avslutning på vår Italieninspirerande måltid bjöd vi på fyllda ugnsbakade fikon från den utomordentligt bra boken Bringing Italy Home av Ursula Ferrigno
Håller på å funderar på maten till nyårsafton, tror nog vi har bestämt oss mer eller mindre. Det blir helitalienskt, det vet vi, ja förutom fördrinken då
Mandelskorpor med saffran är en riktigt bra kaka till jul. Gott till kaffe, gott till glögg (doppa gärna skorporna i vit glögg i stället för det klassiska vin santo)
De dödas dag (Día de muertos/Día de los muertos/Días de muertos/Días de los muertos) är en stor och viktig religiös högtid i Mexiko som sammanfaller med Allhelgonahelgen (Todos santos)
Eftersom saffran är så dyrt i år blir det inga saffranskorpor för min del utan istället gjorde jag dessa biscotti med de syltade apelsin- och citronskalen jag gjorde förra veckan
Härliga skorpor med smak av choklad och mandel och en extra twist av vit choklad. En riktigt bra kaka att ha hemma då den är jättegod till kaffe eller att servera till vaniljglass
I söndags skulle hustrun och jag bege oss ut i naturen. Vi blev så inspirerade av alla facebookuppdateringar med bilder på gummistövlande hurtbullar som med korg i hand ger sig ut på svampjakt
Det här är ett recept av Dario Cecchini. Han beskriver det löst på sin hemsida men jag har använt en mer utförlig beskrivning från en artikel i LA times
jag har skrivit om det här receptet förut men det är så exceptionellt att jag måste göra det igen. Den här gången gjorde jag på kalvlägg istället för oxlägg men förutom det så är det samma recept
Denna nötstinna kaka härstammar från Siena i Italien och bakades kanske så tidigt som på 1200-talet. Det finns en uppsjö av olika recept men de innehåller alla torkad frukt och nötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.