Ett av de snabbaste och sötaste mellanmålen man kan göra är saftsoppa. Inte särskilt näringsrikt, men helt fantastiskt gott, värmande och uppiggande i situationer när man behöver sådana saker
Hej på er,. I helgen kokade jag risgrynsgröt och här hemma äter vi den lite olika. Jag äter den helst med kanel, socker och mjölk medan maken och barnen helst äter den med saftsås
God fortsättning. Hoppas ni alla hade en underbar julafton igår. Min var magisk, med julfrukost hemma hos mig och sedan resten av dagen hemma hos min mosters familj
Att slänga sådant som inte blivit uppätet är både tråkigt och onödigt. Förr i tiden hittade man massor av smarta och läckra sätt att återvinna och skapa nytt av det som blivit kvar i skafferiet – som att göra kanelbullepudding av lite torra och trista kanelbullar till exempel
Äppelkompott. Så här när hösten börjar krypa in på husknuten älskar jag att plocka fram burkar med mos och sylt och kompott ur frysen och äta till morgongröten
Hallongrottor. 10 februari 2015, 15. 13Farmor i Finland bakade alltid blåbärsbullar på sommaren och kokade även världens godaste saftsoppa som stod och väntade i köket när man kom gåendes barfota i morgonrock genom trädgården från bastun på kvällarna
Andra december. Första advent. Jag vet inte om det är jag som börjar bli gammal (herrejisses, snart närmre 25 än 20 ju) men det var ju nyss augusti, lagom badtemperatur i sjön och dags för picknick i det varma gräset
Det blir ingen riktig Ris à la Malta utan saftsoppa, eller saftsås eller vad det nu heter. Jag googlade runt för att hitta lite inspiration till recept, men döm om min förvåning när alla innehöll… (trumvirvel) Saft
Julens hemligheter. 2015-12-23, 08. 10. Inne hos tjejen med världens coolaste namn Birgit hittade jag en jullista som passa finemang såhär dagen innan julafton
Det har blivit en del brysselkål den senaste tiden. Oftast gör jag inget avancerat annat än slungar dom i lite senap eller stänker över lite balsamicovinäger eller hallonvinäger, och saltar och pepprar lite lätt
DAGENS RECEPT 14-07-25. BLÅBÄRSPAJ. Blåbären är för många av oss sommarens favoritbär. De är goda precis som de är, men också i lagade rätter, t ex paj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.