Senaste tiden har jag haft ett stort sug efter Crème brûlée i alla dess smaker. Trots allt är nu klassikern min favorit, men en stark utmanare är den här varianten medpassionsfrukt i
Tvätta och halvera passionsfrukterna och gröp ur innehållet i en skål. passionsfrukter. Strö 1 tsk socker över varje form och bränn av ytan med en liten gasolbrännare strax före servering
Så mumsigt med den juliga saffranssmaken till den syrliga passionsfrukten. Det absolut bästa med creme brulee tycker jag är den lena konsistensen på puddingen och den knapriga ytan som blir av bränningen
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
Här kommer ett gott recept på en jättegod fräsch cheesecake med smak av passionsfrukt och lime. Solen är framme idag och jag har redan hunnit vara ute med min lilla son i det fina vädret och iskylan bara biter i huden, så härligt
När det sedan är dags att servera Crème brûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Varför välja mellan Crème Brûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra med varmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crème brûléen
Gjord med vit choklad och lite citron blir den helt oemotståndlig. Sedan får portionsskålarna stå, fyllda med créme brulée, i ett vattenbad i ugnen och bli klar
Smeten görs med fördel dagen innan brulén ska bakas av. Häll upp smeten i portionsformar och ställ dem sedan i en stor, ugnssäker form med lite vatten i botten
Låt crème brûléen svalna, de kan med fördel stå över natten. Jag tyckte att smakerna i denna choklad passade utmärkt i en crème brûlée, men välj såklart choklad efter egen smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.