Hacka löken och äpplet fint och stek dem mjuka i smör, ställ sedan kastrullen kallt så allt svalnar. Skala och riv pepparroten och blanda med majonnäs och finskuren dill
Krydda fisken med salt och peppar och vänd den i mjölet. Hetta upp lite av smöret i en stor stekpanna och stek sjötungan sakta på svag värme ca 5–6 minuter på varje sida
Gör så här Sätt ugnen på 100°. Rensa och skölj fisken. Salta och vänd den i mjöl. Stek fisken i omgångar i hälften av smöret i en stor stekpanna ca 3 min på varje sida
Sätt ugnen på 100°. Rensa och skölj fisken. Salta och vänd den i mjöl. Stek fisken i omgångar i hälften av smöret i en stor stekpanna ca 3 min på varje sida
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 1 msk olja salt och peppar Tartarsås 1/2 kruka persilja 2 msk hackade cornichons 2 dl smetana Rödspätta 1/2 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 800 g rödspätta 2 msk smör Till servering 1 citron 2 hjärtsallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skölj fisken ren där huvudet suttit, torka fisken och vänd den i mjöl, salta och peppra. Då fiskarna är stora blir resultatet bäst om de steks i varsin panna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.