750 gram oskalade räkor. 150 gram löjrom eller liknande röd kaviar. 150 gram haricots verts. 1,5 kg mjölig potatis. Minst 5 dl grädde. När grillen är klar och kolet ligger i ena sidan av grillen, kör köttet ganska hårt över glöden, undan med det och sätt i en termometer, grilla rostbiffen till ca 57 grader, gör samma sak med fläskbiten, men kör den till ca 77 grader. Till räkcocktailen passar en Kloster Eberbach Riesling Kabinett utmärkt (5810 på bolaget). 750 gram oskalade räkor. 150 gram löjrom eller liknande röd kaviar. 150 gram haricots verts. 1,5 kg mjölig potatis
750 gram oskalade räkor. 150 gram löjrom eller liknande röd kaviar. 150 gram haricots verts. 1,5 kg mjölig potatis. Minst 5 dl grädde. När grillen är klar och kolet ligger i ena sidan av grillen, kör köttet ganska hårt över glöden, undan med det och sätt i en termometer, grilla rostbiffen till ca 57 grader, gör samma sak med fläskbiten, men kör den till ca 77 grader. Till räkcocktailen passar en Kloster Eberbach Riesling Kabinett utmärkt (5810 på bolaget). 750 gram oskalade räkor. 150 gram löjrom eller liknande röd kaviar. 150 gram haricots verts. 1,5 kg mjölig potatis
1,5 dl rött vin. 1,5 msk vetemjöl. Ca 200-250 gram bacon. Salt och peppar, jag använde vit, svart och en pepparmix på påse som heter ¨5 olika kryddor¨. 1,5 dl rött vin. 1,5 msk vetemjöl
Till 15 st kanon goda Tekakor behöver man följande ingredienser. 5 dl mjölk. Häll över den 37 gradiga smeten och kör ihop degen förhand eller i en bakmaskin, ca 5 minuter blir utmärkt. När jäsningen är klar, dela upp degen i 95-100 gram tunga bitar. Kavla ut dom i önskad form, ca 5 mm tjocka blir kanon. Efter ca 30 minuter är det läge att dra igång ugnen på ca 250 grader. Man kan byta ut surdegen mot 50 gram jäst, men det är inte lika fränt. 5 dl mjölk
Jag skivade upp tre potatisar i 4-5mm tjocka skivor och la dessa på ett dubbelvikt ganska stort folieark, saltade frikostligt och gav potatisen ett tunt lager paprikapulver och slängde på ett par rejäla klumpar smör och hällde sedan på en skvätt med olivolja
Låt koka upp under omrörning och låt koka i 3-5 minuter. Häll smeten i en smord form som rymmer minst 1,5 l. Grädda i nedre delen av ugnen på +175 °C i c. a 40-50 minuter
200 grader mitt i ugnen i ca 35 min, tills köttermometern visar 70-75 grader. / 2 kg potatis / 5 dl grädde / 3 dl mjölk / 6 klyftor vitlök / 400-500 g stark ost / salt & peppar /Jag skivar alltid potatisen supertunt i min hushållsassistent. Klassiskt sällskapsspelRetro finns i en butik nära dig, och kan servera 3-5 spelare. ca 35 min. 70-75 grader. / 5 dl grädde. / 400-500 g stark ost
Jag läste i tidningarna att idag är pizzabeställningarna 2,5 ggr så många så jag har inte så dåligt samvete för att vi drog tillbaka till 80-talet och gjorde Flygande Jakob med en twist. 1 grillad kyckling5 dl vispgräddelite aromat2 paket bacon1,5 dl creme fraiche2-3 dl chilisås3 tsk sambal oelek3 bananer1,5-2 dl jordnötterPasta eller ris efter behovTa bort allt kött ifrån kycklingen och bryt i småbitar och lägg i en ugnsform. Grädda i ugnen i ca 200 grader i 15-25 minuter beroende på färg och när er pasta eller ris är färdigt till. 5 dl vispgrädde. 1,5 dl creme fraiche. 1,5-2 dl jordnötter
500 gram falukorv. Ställ ugnen på 225 grader. 500 gram falukorv. Helt ny maträtt för min del, som jag kom på när jag kollade reklambladen tidigare i veckan
Bara hallon med 1 dl vatten, 1,5 msk råsocker och ca 1 msk potatismjöl utrört i lite vatten är det hela. 500 g frysta hallon. 1,5 msk råsocker. 1-1,5 msk potatismjöl. 1,5 msk råsocker. 500 g frysta hallon. 1,5 msk råsocker. 1-1,5 msk potatismjöl
1 l smulor från sockerkaka5-6 msk punsch100 g smält smör2 msk kakao250 g marsipangrön karamellfärg200-300 g mörk choklad Blanda ihop allt till en smet/deg, rulla ut lagom tjocka och lagom långa längder i platsfolie och lägg i frysen. Vill du läsa mer om dammsugare, punschrulle, arraksrulle, filmrulle, trådrulle, bagarskrap, 150-ohmare, eller säkring, gör du det här och här. 5-6 msk punsch. 250 g marsipan
Lakritspannacotta4 små glas1 gelatinblad250 g vispgrädde (2½ dl)45 g strösocker (ca ½ dl)1-2 tsk lakritspulver (efter smak, jag tog ca 1½ tsk)färska hallon, lakritspulver och krossad turkisk peppar till serveringLägg gelatinbladet i blöt i rikligt med kallt vatten minst 5 minuter. 250 g vispgrädde (2½ dl)
Ingredienser180g (2 dl) strösocker 250ml (2½ dl) vatten100ml (1 dl) citronsaft. 125 g frusna eller färska hallonGör så här. 5. Ingredients180g (almost 1 cup) caster sugar250ml (about 1 cup) water100ml (a bit less than ½ cup) lemon juice. 125 g frozen or fresh raspberriesHow to. 5. 125 g frusna eller färska hallon. 125 g frozen or fresh raspberries
Stek i mitten av ugnen 25–35 min tills innertemperaturen är 55° för rött kött och 60° för rosa. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 15–20 min, prova med en sticka. Sätt ugnen på 250°. Gratinera köttet, som ska vara rumstempererat, i mitten av ugnen ca 5 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.