Att lägga in frukt i lag är ett bra sätt att kunna äta frukt och bär från trädgården året runt. Perfekt att stoppa i frysen och tina när man blir sugen
Skölj samtliga frukter. Plommonen. Kärna ur och skär dem i 4 bitar. Skalen ska vara kvar. . Äpplena (skal kan tas bort) men äppelbitarna tappar dock helt sin form och blir till mos
Sätt ugnen på 175°. Förbered en sådan plåt "form" med 12 muffinsformar i, lägg en pappersform i varje. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och vaniljfrön i en gryta tillsammans med vatten, socker, limeskal och limesaft och koka i 20 minuter
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg vaniljstång och vaniljfrön i en gryta tillsammans med vatten, socker, limeskal och limesaft och koka i 20 minuter
Koka upp vatten och sjud plommon, ca 1 minut. Spola av dem i kallt vatten och dra bort skalen. Blanda socker, vatten och snittad vaniljstång i en kastrull och koka upp
. Julen börjar nalkas vänner, det betyder en massa advenstfikor, middagar och annat mys. Jag gillar traditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkokta i vin, råsocker, kanel och vanilj
Ugnsbakade plommon med hasselnötsglaze. 6 September 2016 /. 22. 34 /. Recept. /. Permalink /. 0. Som utlovat kommer här receptet på den smarriga och sockerfria efterrätten gjord på årets plommon
Tänd grillen och låt den komma upp till 210 grader med platesetter och baksten. Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna
Fick minsann springa till svärmors trädgård för att plocka plommon innan jag skulle servera dessa till frukost när jobbarkompisarna skulle komma på besök
Onsdag och redan mitt i veckan. Veckorna och dagarna bara rusar förbi. Om två månader är det jul men jag bryr mig inte nämnvärt om att det redan har börjat skyltas med guldiga ljuslyktor, glittrande julkulor och frostigt pynt
Grillade plommon med brieost och honungFärska plommonBrieostHonungSalt, pepparOljaDela plommonen i hälften och ta bort kärnan, pensla med lite olja och grilla på snittsidan tills de är varma helt igenom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.