Som det här enkla men goda surdegsbrödet. }SURDEGSBRÖD MED ANIS OCH FÄNKÅL, två bröd (eller ett stort och 12 riktigt små)Dag 1, kväll100 g rågsurdegsgrund100 g rågmjöl200 g ljummet vattenBlanda i en skål, täck med plastfolie och låt stå framme över natten. 100 g rågsurdegsgrund
Lördagen gick i surdegens tecken. Jag hade mer surdeg, och lite annorlunda jästider. Barnen önskade sig hamburgare, och då bakade jag egna hamburgerbröd - med surdeg förstås
Jag är sur. Man blir mer sur i kroppen av stress. Och jag känner direkt att jag börjar bli sur. Detta igenkännande av symtom av att vara sur i kroppen, som jag faktiskt har fått bort genom att äta mer basisk föda i vardagen samt utesluta socker, gluten och laktos, visade sig också stämma när jag testade PH-värdet med PH-stickor
6 pers1 färdig Vol au vent2 sl creme fraiche½ dl majonäs3 små kokta hackade ägg½ dl hackad dill1 liten hackad rödlök1 msk pepparrotsvisp1 msk senap150 g gravad lax i små bitarsalt och pepparBlanda alla ingredienserna till röran och bred ut över vol au venten
Häll smeten i en smord och bröad långpanna med måtten 25*35 cm. Denna onsdagen har Anki haft sin lediga dag från jobbet vilket känts som det var väldigt välbehövligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.