petit-chouer. Petit-chouer med dumlefluff. 19 februari 2015, 20. 13. Hallå. Denna lilla godingen har ett rykte om sig att vara lite krånglig att baka, men det är en myt och kan man bara låta bli att öppna ugnsluckan så ska det nog gå vägen
Låt petit-chouerna svalna något. Gör så här. Koka upp vattnet och tillsätt Becel flytande. När margarinet har smält, häll i mjölet under kraftig omrörning
Det ryktas i alla fall att det ska bakas petit-chouer i kvällens program. Det bästa med petit-chouer är väl att man kan fylla dem med precis vad man vill och är sugen på
Petit-chouer. För att petit-chouerna ska höja sig under gräddningen är det viktigt att smeten inte får värmas längre än till just när den släpper bottnen och den får heller inte koka
DAGENS RECEPT 15-01-05FÖRRÄTTS-PETITS-CHOUXPetits-choux betyder små kålhuvuden. De är s k vattenbakelser och de kan serveras antingen som förrätt eller som efterrätt eller till kaffe
Detta är en favorit för min älskade älskade svärmor som är så underbar, och éclair är inte dåligt heller och dem är inte så svåra att göra som man kanske tror
Men jag bakade petit-chouer som min mamma ofta brukade bjuda på när de fick fika gäster. Till ca 15 st petit-chouer3 dl vatten100g margarin2 dl vetemjöl3 ägg (inte för stora)Fyllning
För ett tag sedan fick Amanda prova på att baka petit-chouer och det gick ju alldeles lysande. Hon valde att göra dem som kransar och sedan fyllde vi dem med vaniljkräm, blåbär och vispad grädde
Éclairer och petit-chouer är gjord på samma deg, eclaire är avlånga och petit-chouer är runda. Har aldrig gjort någon av dem tidigare så det var hög tid att testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.