Pepparkakspannacottamed saffransmandlar och. Denna pannacotta kryddade jag med pepparkakskryddor, dekorerade medlingon och för att få något krispigt toppade jag med de sista saffransmandlarna som jag hann lägga undan innan resten blev det gå-bort-presenter och snacks här hemma
Pepparkakspannacottamed Pepparkakskaramell och Frusna Lingon. Testa gärna toppa pannacottan med en generös hög frusna lingon och slå sedan över varm kolasås
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsyltmed massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Mixa lingonenmed mixerstav. Tryck ut degen i en form med löstagbar form. Blanda creme fraiche, kesella,vaniljkesella,vaniljsocker,lingonsylt och kryddor
Smaken är ju personlig och därför rekommenderar jag att du börjar med hälften av sockret och smakar av till du hittar den balans mellan sötma och syra som du önskar
Mät upp samtliga ingredienser förutom lingonen i en kastrull. Vi har precis lagt in 1,5 liter lingon i lag, vi fick prova det hemma hos min pappa och hans fru och vi blev överförtjusta i smaken, lingonen passar utmärkt till grytor och fläskstekar och säkert till mycket annat som vi inte har hunnit prova än. Lag till 1-1,5 liter lingon. 1 dl ättiksprit, 12%2 dl socker3 dl vatten½ tsk salt1 bit hel kanel5 hela nejlikor1 lagerblad1 liter lingon. Häll den svala lagen över lingonen och låt stå kylskåpskallt att dra i ca 8 timmar innan de avnjuts. 1-1,5 liter lingon. 1 liter lingon
Så här kommer det, en riktigt julig pannacotta med pepparkakssmak tillsammans med rårörda lingon. Dags att tända första ljuset och på riktigt börja med julförberedelserna, så underbar tid nu framöver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.