PÅSKMUFFINS
SKATBOET
SKATBOET
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • GRUNDRECEPT – MUFFINS
  • 100 g smör
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl ekologisk mjölk 3%
  • 1 st citron, skalet
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
  • Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
  • Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
  • Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem med smeten. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och “torra” inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
  • FROSTING
  • 100 g Philadelphiaost
  • 60 g mjukt smör
  • 300 g (1pkt) florsocker (med choklad- eller jordgubbssmak)
  • 0.5 st citron, saften

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.