Påsken är nog den högtid som vialltid har firatminsti vår familj. Visst är det härligt när det börjar närma sig vår, men jag tycker inte att högtiden går att jämföras med jul som för mig är väldigtförknippat med familjemys och god mat
”Inläggetinnehåller reklam genom annonslänkar för Cervera och KitchenTime”. Idag åt vi påsklunch. Så där lagom till påsken är slut för i år och våren börjar visasina spår utomhus
Det blev en delikatpåskmiddagigår, som alltid när man äter stifado. Pashan i förra inlägget blev efterrätt och samtligamiddagsgäster stod för trevnaden
Finhacka rödlöken. Blanda ihop alla ingredienser och vänd tillsist ner sillbitarna. Häll av lagen från sillen och skivasillenibitar 2. Låt gärna stå i 1 dygn före servering. Påsk Påsklunch HögtidPåskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 1 pkt Abba Sill på 5 minuteribit eller filé. 2 dlcrème fraiche. 1 liten buntgräslök. 1 litenbuntdill. 1/2 citron, zest och saft. 1 burk Röd stenbitsrom
Skölj filéernai kallt vatten och skär dem ibitar. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, lagerblad och kryddnejlikor
Häll av lagen från sillen och skär den ibitar. Mixabasilikan, tomaterna, vitlöken och pinjenötterna. Blanda i parmesanost, crème fraiche, majonnäs och silleniblandningen
Till huvudrätt på påskmiddagen så gjorde jag lite av en favoritirepris. Men första gången fick bara jag avnjuta den, och den är god nog att låta andra få smaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.