Efter att ha provat att göra egen lemon curd – som verkligen uppskattades av alla i familjen – blev jag sugen på att testa även en annan variant och det blev en “orange curd”, dvs en apelsinkräm
Vi sätter i oss dom orangea (skriver man verkligen så. Apelsinerna, ja alla citrusfrukter faktiskt, är vansinnigt goda just nu vid denna tiden på året och det gäller att frossa, något vi gör vi mer än gärna
Det började med att Tage hade ont i en tass, linkade och hade svårt att gå längre promenader. En god vän till oss äter pulver av hela strandnypon mot sin reumatism och blir hjälpt av detta
500 g flankstek 1 msk japansk soja 1 msk sherry 1,5 dl majsstärkelse 1 morot, skuren i tändsticksstavar 1 rödlök, i tunna klyftor 1 röd chilifrukt, i tunna skivor (om man vill ha hetta) 2 dl neutral rapsolja, till fritering
♥ Orange and Chocolate Meltaways ♥Yield. 480 g chocolate ( milk or dark) melted130 g coconut oil melted1-2 tsp orange extract or 3-4 dropps oilCombine the melted chocolate with coconut oil and extract. 1-2 tsp orange
Först börjar jag med Orange sponge cake med apelsin sås, andra gången bakar jag Marmorerad Apelsin rulltårta och den här gången bakar jag Apelsin kaka i långpanna
Stir in the orange zest, brown sugar, ginger, garlic, chopped onion, and red pepper flakes. Pour 1 1/2 cups water, orange juice, lemon juice, rice vinegar, and soy sauce into a saucepan and set over medium-high heat. 2 tablespoons orange juice. 1 tablespoon grated orange zest
Roll pears around in the honey and orange juice to coat, then place cut side up in the pan. Scatter the orange zest and cardamon pods in the gaps between the pears
När fruktskålen vällde över av apelsiner häromsistens tänkte jag att om man kan göra lemon curd av citroner borde man väl för katten kunna göra orange curd av apelsiner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.