Receptet kommer från Monika Ahlberg. Den första blev ju inte helt lyckad, gjorde en ny omgång igår och nu blev det perfekt, blev som fudge skall vara, står inget i receptet hur länge den skall koka men jag kokade den till 116 grader
Igår kväll fick vi till en ny favvo bland våra asiatiska rätter. PORK`N`PRAWNS4-6 personer500 gr räkor med skal250 gr äggnudlar Santa Marias wok noodles var super1 röd chili, hackad1 dl sweet chilisås2 msk asiatisk fisksås1 lime, rivet skal samt saften1/2 msk sesamolja1 msk japansk soja200 gr rimmat sidfläsk1/2 purjolök1 morot1/2 ast suger snaps ca 125 gr1 lite klyfta vitkål, ca 100 gr1 broccoli ca 250 grRapsolja till stekningGarnering. Tycker verkligen de är super, då de blandar sig bra i en wok 4-6 personer
Blanda alla ingredienser i en shaker och fyll den med is. Skaka tills drinken blivit kall och sila upp i ett isfyllt glas (förslagsvis ett Hurricane-glas)
Jag har haft mycket jobb på sistone, vilket är kul men de sorgliga middagar som blir till efter att jag jobblagat mat en hel dag är icke värda att blogga om
Två morgnar nu har jag ätit "bondost". Vad har ni för fetthalt på keson i Sverige. Jag är ju inte precis känd för att variera min frukost allt för mycket, men nu har det hänt
) Jag är en sådan person som total älskar att handla presenter till andra. Trä de oljiga skivorna på ett träspett och sätt in i micron på full fräs i 5-15 minuter (beroende på microvågsugnen)
Detta gör du med fördel på morgonen. En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
Rör i filmjölk, honung och sylt. Nybakat bröd yummy. solrosfröer pumpakärnor ta va du vill ha Andra gånger blir det med rårörda lingon eller torkad frukt
Receptet hittar du nedan Många som inte hinner äta frukost hemma köper oftast med sig någonting på vägen och då är det lätt att det blir en onyttig macka eller kanske till och med en kanelsnäcka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.