Det var tummen upp, jag eller vi gillar verkligen grytor perfekt att ta till när fantasin tryter och så bra närdet blir så att det räcker hela veckan… grytor blir bara godare när man värmer dem
Denna veckan blir en kortvecka, så det gäller att fixa till så mycket som möjligt på jobbet så att vi får fram massor av prylar… vi missar torsdagen och detär ju en dag som vi skruvar möbler
Ikväll blir det wraps med kyckling och andra goda tillbehör, allt beror på vad vi har hemma. Detär verkligen den bästa fredagsmaten, snabbt och enkelt att förbereda och alla kan hjälpas åt
Veckans vegetariska -Potatissallad med linser och grillad paprika. Ett av Hirams klassiska recept ärVärmlandstårtan som går bra att lägga i frysen och ta fram närdetärdagsför kalas
Gjorde en lista på vad jag skulle göra under denna vecka och den är avprickad och klar, härligt. Tro att jag ska passa på att plocka ned studsmattan, kanske grilla lite korv också
Förr gjorde man det mellan stenblock, numera i valsmaskiner. Det finns otroligt många olika sorters mjöl att köpa i livsmedelsbutikerna och detär lätt att bli förvirrad
Inlagd sill i krämig sås håller ungefär en vecka, om burken förvaras i kyl. Innan sillen blandas med romsås måste den läggas in, för annars smakar sillen inte mycket
Är även perfekta till att göra korvbröd, nunärdetär dax att ge sig ut på vårutflykter. Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag
Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. färsk salvia, hackad. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min. 4 person(er) Ingredienser 4 fläskkotletter, (500 g) 0,5 msk färsk salvia, hackad 2 krm grovmald svartpeppar 1 tsk salt 1 msk olivolja 1 msk smör 2 dl matlagningsgrädde 0,5 dl parmesanost, riven Tillbehör , smörslungad bladspenat, pressad potatis
Mitt knep för att få dem pådet senare viset är att tillsätta vaniljkräm i smeten. · Klicka eller spritsa ut toppar på en plåt försedd med bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.