Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Smaken är ju personlig och därför rekommenderar jag att du börjar med hälften av sockret och smakar av till du hittar den balans mellan sötma och syra som du önskar
Vi har precis lagt in 1,5 liter lingon i lag, vi fick prova det hemma hos min pappa och hans fru och vi blev överförtjusta i smaken, lingonen passar utmärkt till grytor och fläskstekar och säkert till mycket annat som vi inte har hunnit prova än
Hösten för dock med sig några fina glädjeämnen i matväg. Lägg på bricka med bakplåtspapper. Täck med plast & låt stå i rumstemeperatur 4-5 timmar. Täck över & låt vila 60 minuter medans ugnen värms upp
Låt såsen koka på medelvärme under omrörning tills den är simmig, ca 10 minuter. Dumlesås. Mät upp socker, sirap, grädde och smör i en tjockbottnad kastrull
Veckans bröd blev ett lingonbröd som jag har experimenterat hej vilt med, men det blev helt ok. 9 dl vatten 1 dl linfrö 2 dl lingon (det går bra med lingonsylt också) 14 dl rågmjöl. Lägg degen i ett durkslag med en mjölad kökshandduk och låt jäsa i ca 1 timme. 9 dl vatten 1 dl linfrö 2 dl lingon (det går bra med lingonsylt också) 14 dl rågmjöl
Det här är en riktigt höstlig dessert med väldigt överaskande smaker. En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.