Det känns som att jag har snöat in på märkliga rätter som man fick när man var liten i skolan. En av dem var moussaka med potatis, grekisk gratäng med köttfärssås, vanligen aubergine, potatis, béchamel och vad det nu är i
Här kommer min variant av moussaka som görs med potatis. Denna rätt kallas även ibland potatismoussaka eller svensk moussaka Den är verkligen jättegod och passar perfekt att göra om man har kokt potatis över
Sätt ugnen på 250 grader. Skala och hacka löken. Bryn löken och köttfärsen, strö över mjölet och rör om. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt och peppar
Ca 6-7 port. 2 Auberginer (ca 750 g i 1 cm tjocka skivor). 5 stora potatisar, kokta, skalade. och skivade – förkokta är att föredra för att förkorta tillagningstiden
Så här god middag åt jag idag. Visst tog den en liten stund att göra, men det var det verkligen värt. Jag hittade den på en sida med engelsk text, nämligen den HÄR
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.