Jag har mest jobbat i köket idag så nu är det dags med en drös datorjobb. Detta är inget lågkolhydratrecept så klart – vill man göra det utan potatis och öl så hade jag rekommenderat kålrot eller rotselleri istället för potatis och istället för öl så hade jag ersatt med mer buljong
6 kakor 75 g smör 2 dl mjölk (3 %) 25 g jäst 1/2 dl socker 1 krm salt 1 tsk stötta kardemummakärnor ca 6 1/2 dl vetemjöl 1 uppvispat ägg till pensling socker att strö över Fyllning ev 1 msk potatismjöl 250 g blåbär 1 dl socker Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
8 1 1/2 kg benfritt kalvkött eller lammkött t ex bringa eller grytbitar vatten 1/2 msk salt 10 st vitpepparkorn 1 st liten purjolök 1 st morot 3 st dillstjälkar Lag 2 msk socker 1/2 dl ättiksprit 1/2 dl vatten Sås 1 msk smör 2 msk vetemjöl ca 5 dl kokbuljong (från det kokta köttet) 1 dl vispgrädde 2 1/2 msk ättikslag (se recept ovan) 1/2 dl finhackad dill Till servering tomat- och bönsallad kokt eller pressad potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Servera med vaniljglass eller vaniljsås. Min pappa älskar äppelpaj på detta sett, alltså inte smulpaj. Därför gjorde jag såklart denna paj på fars dag förra söndagen
Mixa blåbär och vatten med stav-mixer till slät konsistens. Blir den för tjock så späd med mer vatten. Blanda blåbärsmixen med resten av ingredienserna
Fräs champinjonerna med vitlök och gul lök i lite rapsolja, låt champinjonerna få färg. Krossa potatisen och lägg köttet på, slå på såsen och garnera med lite basilika samt grillade grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.