Choklad- och mintkola ca. Choklad- och mintkola ca. Nu har det varit bloggtorka för länge. Jag har haft fullt upp i veckan men det så kallade livspusslet
Chokladdoppad mintkola (en solklar favorit i repris)Den på bilden (till vänster) är tyvärr inte den färdiga produkten, och eftersom det blev en otroligt tråkig bild här nedan så hänvisar jag till fjolårets bilder på kolan
Du behöver. 10 st mariannegodisar75 g smör2 dl muskavadusocker (eller hur d stavas) ljust eller mörkt. 2 dl sirap2 dl gräddeen nya saltBörja med att krossa Marianne (usch va hemskt det lät haha)Smält smöret o sedan tillsätter du resten
Jag gjorde båda dessa smaker plus improviserade en till, Mintkola med lakritskross. Jag har kokat fyra jättesatser med smörkola i olika smaker, bara en här hemma dock annars hade jag väl mer eller mindre bott i skafferiet
Chokladmuffins med kola12 st, beroende på storlek på formarnaMuffins100 g smör1 dl mjölk2 st ägg1½ dl strösocker2½ dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 msk kakao1 tsk vaniljsocker2 msk potatismjöl24 st chokladkola ex dumle, kan varieras med ex mintkola, after eight
Smält smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt övriga ingredienser utom pepparmyntsoljan. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten håller kulprovet
Smält matfettet och tillsätt mjölken. Allt ska bli varmt, men får inte koka. Vispa ägg och socker. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och potatismjöl och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten
     Chokladmuffins med kola   12 st, beroende på storlek på formarna  Muffins 100 g smör 1 dl mjölk 2 st ägg 1½ dl strösocker 2½ dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 2 msk potatismjöl 24 st chokladkola ex dumle, kan varieras med ex mintkola, after eight
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.