TisdagKryddig quinoawook med kyckling / Qourn eller tofu med fetaost topping. 2 dl quinoa 200 gram kyckling eller ditt val av protein1 morot1/2 grovhackad rödlök1/2 broccolihuvud1 näve sockerärtor5 st skivade aprikoser2 cm färsk hackad ingefära2 tsk kokosflingor2 tsk spiskummin1 tsk kanel1/2 tsk cayennepeppar1 msk lantbuljongsalt och peppar efter smak1 msk kokosfett eller olivoljaKoka quinoan alldente ca 10 - 12 min
Den här helgen var precis vad jag behövde. En helg i kärlekens tecken där vi bara tog hand om varandra, gjorde det vi hade lust med, åt det vi var sugna på, åt på restaurang, sov på hotell, myste på spa och hade det toppenbra på alla sätt
Swisch sa det, så blåste vi (bokstavligen talat) rakt in i 2015 och vi önskar er alla en riktigt god fortsättning på det nya året och hoppas att ni fick en fin avslutning på det gamla
Middagar Risotto med zucchini och färska bondbönor Dubbelpanerade fläskfilémedaljoner , pappardelle, paprikasås på grillad paprika , smörfräst ruccola Libanesisk middag på Sahara Kantarellsmörgåsar Confit Byaldi med kött Bröllopsmiddag Grillat ankbröst, bigaråsås, risotto Efterrätt Limetarte med ingefärskryddad hallonsås * Extra gott med smörstekt italienskt lantbröd under ett berg av smörstekta gula läckra kantareller
Häromveckan fick jag möjlighet att testa Blueberry’s Green Challenge, en grön cleanse på fem dagar. Jag nappade direkt och kände att timingen inte kunde varit bättre
Frukost, lunch och middagsförslag. De här muffinsarna ger lite tuggmotstånd. Varma från torkugnen, söta av dadlar och banan med hallonsmak är de en riktig kickstart på morgonen
Här kommer ett sånt där middagsförslag utan något egentligt recept. Eftersom jag matbloggar så är jag noga med att ha koll på hur mycket kryddor, vätska mm jag använder under tiden jag lagar mat
Dagens recept ska mer ses som en idé eller skiss än ett recept att följa till punkt och pricka. Salladen kan man dock göra precis så som jag skrivit för där har jag för en gångs skull mätt med måttsats hur mycket av varje jag använt
Så där ja, då var frukosten och middagsplaneringen inför kommande vecka avslutad för denna söndag. Eftersom det är en lite annorlunda vecka i antågande blev det inte alltför mycket som skrevs upp på veckans meny, det står nämligen även kvällsaktiviteter, bortasovande och bortaätande på agendan
Foto. Mia Hagenmalm. Denna vecka tänkte jag göra ett inlägg med middagsförslag dag för dag. Jag börjar med en vegetarisk måndag, quinoasallad med sötpotatis och chilidressing
Middagar Lax- & räksoppa, franskt lantbröd med surdeg Wokad kyckling med paprika & purjolök, basmatirs Pizza Spaghetti med köttfärssås Spaghetti med falukorv Entrecà´te med sallad av roman, rostad mandel & avocado Förrätt Pumpapaj med Mortadella Efterrätter Chokladmousse med gömda körsbär Chokladfondant  med karamelliserad mango  & lättvispad grädde Etiketter
Fortsatt sjuk men orkade börja veckan med att laga den goda kycklingsoppan. Då jag inte klarat att handla tog jag det som fanns hemma och i kycklingsoppan blev det frysta grönsaker som ärtor, maj samt bönor & morötter som jag tärnade och ingen ost i – men supergott ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.