Dom är söta, salta och lite syrliga, med andra ord, alldelesunderbara. Igår fick jag ta långa pauser emellanåt när solen fick för sig att skina med sina härliga solstrålar
Jag satt och bläddrade bland sommarns bilder och hittadede här ”kakorna”. Det är små digestivekex som jag på ovansidan brett på dulche de leche och sedan doppat undersidan i choklad och sedan hackat salta jordnötter och strött över
Kyckling är bra att börja med eftersom det är milt i smaken. Vill du göra en tokslät puré lägger du grönsakerna och kycklingen i en mixer och mixar länge, tillsätt rapsolja och spä med kokvattnet till lämplig konsistens
Vi har viltveckor här på gästgivaregården och det innebär att min norrbottniska ådra får förgylla köket några veckor - här bjuds det på renskav gjord på rökt renfilé, hjortinnerfilé med skogsvampsås, kalvreninnanlår med en härlig pepprig sky och ugnsbakad potatis i buljong, rencarpaccio, löjromscreme, lingonmousse, chokladtårta med hjortron, rapphöns i portvin och älgfärswallenbergare
Blanda i pressad vitlök och pensla bullarna med smöret. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Rulla bullar och lägg dem i formar, gärna i muffinsbleck
Häll i tomat och småkoka ihop på medelvärme. 2 pressade vitlöksklyftor. 1 dl krossade tomater. Fördela grönsaksröra i svamp, strö på ost och gratinera i 200 graders ugn, ca 15 minuter. 2 pressade vitlöksklyftor. 1 dl krossade tomater. 200 graders ugn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.